állandó programok

Kapcsolat

Művelődési Központ és Könyvtár 8184 Balatonfűzfő, Bugyogóforrás u. 12. Tel./Fax: 88/451-056 fuzfoprogramok@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Nikolett: Szijasztok!! Érdeklődni szeretnék hogy mikortol lehet jelentkezni a tanfolyamra? (2008.07.09. 21:29) Jóga tanfolyam
  • Kovácsné Gyenis Aranka: A foglalkozások ingyenesek,a VÁCISZ Egyesület /Kontics Ferencné/szervezésének köszönhetően. De az ... (2008.05.03. 23:41) Jóga tanfolyam
  • evahaklar: mikor lesz szinház előadás a művházban? (2008.03.26. 16:18) Március végi - Április eleji rendezvények
  • anna: jó programok vannak. (2008.03.26. 16:18) Március végi - Április eleji rendezvények
  • krisztina: Mennyibe kerül egy óra?esetleg bérlet? (2007.12.29. 16:30) Jóga tanfolyam
  • annamária: érdeklödnék , hogy mennyibe kerül a jóga tanfolyam? (2007.12.10. 21:08) Jóga tanfolyam
  • muvhaz: Köszönöm az információt. Helyesbítettem és elnézést kérek az érintettektől! (2007.11.22. 07:29) Jóga tanfolyam
  • Kovácsné Gyenis Aranka: Nagyon jó,hogy van már képes ilusztráció,a Jóga foglalkozásokról.De a képekek alatt lévő oktatók,n... (2007.11.22. 00:27) Jóga tanfolyam
  • Tóth Lajos Péter: Kedves Szervezők, Résztvevők! A Márton napi felvonulást nem, de a Gyártelep és a Közösségiház köz... (2007.11.08. 14:58) 9-én Márton napi lampionos felvonulás!!!
  • muvhaz: Segítség! Aki tud segíteni e blog sminkjének átalakításában, várom jelentkezését! Előre is köszön... (2007.10.01. 18:48) Miért?
  • Utolsó 20

Az októberi Balatonfűzfői Hírlapban olvasható

2007.09.25. 19:59 :: muvhaz

Tisztelt Fűzfői Polgárok!

 

Engedjék meg, hogy eleget téve a felkérésnek, röviden bemutatkozzam és vázoljam elképzeléseimet a Művelődési Központ és Könyvtár vezetőjeként.

 

1970-ben születem Békéscsabán. Szombathelyen végeztem történelem – művelődésszervező szakon. 1993-tól a Veszprém Televízióban operatőrként, 1999-től az Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban dolgoztam, mint oktatástechnikus és szabadidő program-szervező.


Itt szeretném megköszönni az iskola dolgozóinak, diákjainak azt, hogy gyakorolhattam a toleranciát, a csapatmunkát és megtapasztalhattam, közösen kell, közösen lehet meghatározni, és megvalósítani is a jó dolgokat.


Ebből kiindulva úgy gondolom, csak olyan ötletek megvalósításán kell, szabad dolgozni, amit elfogad Fűzfő közössége. Hihetném magamról, milyen szuper program-terveim vannak, ha nem jön el senki a rendezvényre.

Úgy gondolom, a Művelődési Központnak kiemelt feladata a lakossági igények felkutatása, lakossági kezdeményezések felkarolása, támogatása.


Ennek érdekében a civil szervezetekkel való szoros együttműködés nélkülözhetetlen. A civil szervezeteknél, egyházi közösségeknél nincs közelebbi szervezet a lakossághoz. Általuk lehet megismerni az igazi igényeket, segítségükkel lehet lebonyolítani a rendezvényeket. Kölcsönösen előnyös együttműködés nélkülözhetetlen a művelődés, a város szempontjából.

 

Összeállt egy internetes oldal váza, mely a tervek szerint egész Fűzfő szabadidős lehetőségeit, programjait megjeleníti. Rajta keresztül lehetőség nyílik minden terv, ötlet, program előzetes és utólagos megvitatására, vélemények, kritikák kifejtésére. Ez egy olyan lehetőség, mellyel, ha él a lakosság, sok pénzt és energiát lehet megspórolni a senkinek sem kellő programok elkerülésével, és sok érdeklődésre számot tartó elképzelés merülhet fel, valósulhat meg.


A város szűkös anyagi lehetősége nem bíztat arra, hogy több pénz jut kulturális rendezvényekre. Úgy gondolom, hogy a fogyasztói gazdálkodás (amíg a pénz tart elköltjük előadókra, együttesekre, tűzijátékra) helyett a befektetői szemléletet kell előnyben részesíteni. Vagyis e kevés pénzt olyan helyen elkölteni, ahol tesznek hozzá. (És nem feltétlenül anyagiakra gondolok.) Ösztönözni kell, fel kell karolni a lakosság, a civil szféra kezdeményezéseit. (pl. Gombóc fesztivál) Ha minden civil szervezet évente csak egy nagyobb, hozzá közel álló eseménynek lenne gazdája - mint ahogy ez működik is néhány esetben - hetente legalább egy programmal gazdagodnánk.


Balatonfűzfőnek be kell bizonyítania, hogy képes saját magának közösségi életet teremteni, és ezáltal képes nyitni a turizmus irányába. Mindannyiunk érdeke, hogy a helyi lehetőségeket kihasználva olyan kulturális szabadidős élet alakuljon ki, hogy télen-nyáron a pihenni, kikapcsolódni vágyók célállomása Fűzfő legyen.

 

Az intézmény alaposabb megismerése után, és a tervezett intézményi átalakítás tükrében nyílik lehetőség konkrét tervek felépítésére, de ez nem történhet az Önök, a Ti véleményetek figyelembe vétele nélkül.

Mindentől függetlenül kijelenthetem, hogy a helyi fiatalságnak sokkal több szabadidős lehetőséget kell teremteni.

 

Arra kérem Önöket, Benneteket, akik mindannyian részesei Balatonfűzfő kulturális, szabadidős életének, hogy ne csak várják a programkínálatot, hanem alakítsák is! Egy kötetlen beszélgetésre hívok mindenkit, ahol bővebben megbeszélhetjük elképzeléseinket, a Művelődési Központ és Könyvtár működésével kapcsolatos elvárásaikat. Úgy gondolom, az intézmény átalakítása során nem az én egyedüli elképzeléseimet, hanem Balatonfűzfő lakosságának érdekeit kell támogatnom, képviselnem.


Az alábbi alkalmakon várom Önöket, Benneteket!

okt. 11. csütörtök 18.00: Tobruk Óvoda-Nyugdíjas Klub

okt. 15. hétfő 18.00:  Közösségi Ház

okt. 18. csütörtök 18.00: Művelődési Ház

 

Addig is várom véleményüket, javaslatukat, személyesen a Művelődési Házban, vagy ismerősként az iwiwen a Művelődési Központ és Könyvtár [MűvHáz] név alatt.



Köszönöm a lehetőséget!

Végh Attila

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuzfoprogramok.blog.hu/api/trackback/id/tr90176885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása